Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Carrefour Slovensko skončil vlani so stratou 349 mil. Sk

BRATISLAVA - Carrefour Slovensko, a.s. Bratislava ukončil minulý rok so stratou v objeme 349 mil. Sk. V porovnaní s predchádzajúcim rokom tak prehĺbil svoje stratové hospodárenie o 36,5 mil. Sk.

Rok 2004 ukončil Carrefour so stratou aj napriek kladným výsledkom pri tvorbe obchodnej marže a pridanej hodnoty. Na stratovom hospodárení spoločnosti sa podieľali najmä vysoké odpisy dlhodobého majetku vo výške takmer 309 mil. Sk, ale aj tvorba rezerv na hospodársku činnosť. Kým v roku 2003 predstavovali tieto rezervy 4,8 mil. Sk, vlani to bolo už 172 mil. Sk. V medziročnom porovnaní spoločnosť takmer zdvojnásobila aj tvorbu opravných položiek do nákladov na hospodársku činnosť, a to zo 119 mil. Sk na minuloročných 206,9 mil. Sk.

Tieto odpisy, rezervy a opravné položky negatívne ovplyvnili už samotný výsledok z hospodárskej činnosti firmy. Strata z tejto činnosti sa tak medziročne prehĺbila z 244,2 mil. Sk v roku 2003 na minuloročných 309,9 mil. Sk. Vyplýva to z údajov zverejnených v elektronickej verzii Obchodného vestníka na www.epi.sk.

Carrefour Slovensko evidoval ku koncu minulého roka majetok v hodnote 3,1 mld. Sk. Z toho tvoril neobežný majetok 2,1 mld. Sk. Vlastné zdroje spoločnosti sa podieľali na krytí majetku do výšky 67,6 % sumou takmer 2,1 mld. Sk. Záväzky mala spoločnosť ku koncu sledovaného obdobia vo výške 1 mld. Sk, bankové úvery a výpomoci čerpala len v objeme 5 mil. Sk. Carrefour Slovensko vstúpil na slovenský trh v roku 2000. V súčasnosti prevádzkuje dva hypermarkety v Bratislave, jeden v Žiline a jeden v Košiciach. Okrem toho prevádzkuje aj čerpaciu stanicu v Žiline a v Košiciach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu