Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Z eurofondov žiada SR najviac na investície do agrofiriem

BRATISLAVA - Zo štrukturálnych fondov Európskej únie (EÚ) majú slovenské subjekty najväčší záujem o podporu smerujúcu na investície do poľnohospodárskych podnikov. K 14. októbru tohto roka totiž požiadavky slovenských subjektov na tento účel dosiahli výšku 19,017 mld. Sk.

Táto suma predstavuje takmer 60 % z celkovej hodnoty žiadostí o operačný program Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka a zároveň zhruba 12-percentný podiel na celkovej hodnote žiadostí Slovenska v rámci štyroch operačných programov v sume prevyšujúcej 154 mld. Sk. Na investície do poľnohospodárskych podnikov pripadá prvenstvo aj vzhľadom na objem schválených projektov, ktorý k uvedenému dátumu predstavoval 5,931 mld. Sk.

Druhé najvyššie požiadavky o financie zo štrukturálnych fondov EÚ evidoval rezort výstavby a regionálneho rozvoja, ktorý zastrešuje problematiku eurofondov, v rámci podpory podnikateľských aktivít cestovného ruchu, ktorých hodnota prevýšila 16,128 mld. Sk. Podiel sumy schválenej podpory však dosiahol len približne 17 %. Niečo viac ako 16 mld. Sk žiadali subjekty aj v rámci budovania a rozvoja školskej infraštruktúry, pričom objem schválených prostriedkov nedosiahol ani 5 %. Na podporu rozvoja nových a existujúcich podnikov a služieb požadovali slovenské subjekty 14,753 mld. Sk a päticu najvyšších požiadaviek predstavovali žiadosti na zlepšenie spracovania a predajnosti poľnohospodárskych produktov v celkovej hodnote takmer 10 mld. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu