Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vláda schválila úver od Svetovej banky vo výške 1,3 mil. eur

Svetová banka
Svetová banka

BRATISLAVA- Vláda v stredu schválila s technickou pripomienkou zmluvu o úvere medzi Slovenskou republikou a Svetovou bankou na projekt technickej pomoci pri príprave projektu Leader a negociačných dokumentov.

Ministerstvo pôdohospodárstva SR predpokladá na tento projekt čerpanie úverových zdrojov vo výške 1,3 mil. eur, čo je približne 50,5 mil. Sk, počas rokov 2006 a 2007. Cieľom projektu je poskytnutie technickej pomoci pri príprave na implementáciu nového prístupu vo vidieckych oblastiach s cieľom zvýšiť kvalitu života v týchto oblastiach, ako aj rozvoj agroturistiky.

Podmienkou podpísania úverovej zmluvy bude podľa materiálu schválenie zákona o štátnom rozpočte na rok 2006 v parlamente, skôr nie je možné túto úverovú zmluvu pred jeho prijatím podpísať. Projekt poskytne technickú pomoc vo forme expertov, ktorí majú asistovať rezortu pôdohospodárstva pri vytvorení základných strategických dokumentov potrebných pre implementáciu projektu Leader.

Slovensko ako dlžník bude platiť pohyblivý úrok z istiny čerpaného a nesplateného úveru za príslušné úrokové obdobie. Úrokovú sadzbu tvorí šesťmesačný LIBOR a marža stanovená Svetovou bankou pri podpise. Úroky a poplatky za poskytnutie úveru sú splatné polročne spätne za príslušný polrok 15. júna a 15. decembra každý rok. Slovensko má splatiť v plnej výške istinu úveru 15. júna 2010.

Kabinet tiež vymenoval zostávajúcich členov Správnej rady Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Dvoma členmi tohto orgánu sa po rozhodnutí vlády stali Miroslav Hagara a Marianna Somogyiová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu