Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

ČSA prepravili za osem mesiacov 3,5 mil. cestujúcich

BRATISLAVA - České aerolinie, a.s. (ČSA) prepravili za osem mesiacov tohto roka 3,5 mil. cestujúcich. Ide o medziročný nárast o 20 %. V samotnom auguste prepravila spoločnosť na svojich pravidelných a charterových linkách 592,9 tis. osôb, čo je oproti augustu 2004 nárast o 28 %.

Od januára do augusta uskutočnili ČSA takmer 25,9 tis. letov a prepravili 13,9 tis. ton tovaru a pošty. Informovala o tom hovorkyňa ČSA Jitka Novotná. Firma evidovala v auguste využitie kapacity na úrovni 81 %. Na charterových linkách cestovalo v auguste s ČSA 131,2 tis. osôb. V porovnaní s vlaňajším augustom ide o nárast o 88 %. "Od začiatku tohto roka do konca augusta tak spoločnosť prepravila na charterových linkách takmer 487,5 tis. cestujúcich," konštatovala hovorkyňa ČSA.

ČSA dosiahli v minulom roku podľa konečných auditovaných výsledkov čistý zisk vo výške 324,2 mil. CZK, čo je medziročne viac ako štvornásobné zvýšenie. Vlani pritom spoločnosť prepravila 4,34 mil. cestujúcich. Český národný prepravca je od roku 2001 členom leteckej aliancie Sky Team. V súčasnosti česká spoločnosť ponúka spojenia do 120 destinácií v 52 krajinách sveta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu