Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Neziskovka si za peniaze z hazardu kúpila penzión sama od seba!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Neziskovka si za deväť miliónov českých korún (cca 360 tisíc eur) kúpila penzión v Krkonošiach, malo v ňom byť školiace centrum pre lekárov. Novinári však zistili, že spoločnosť dom zrejme skryto vlastnila.

Na jej účet prišlo za posledné dva roky od hazardných firiem, ktoré musia časť výnosu posielať na verejnoprospešné účely, spolu 1,64 milióna eur. Spoločnosť Onkocet, o prípade ktorej dnes píšu české Hospodárske noviny, však nechce podrobne vysvetliť, na čo ich použila.

Spoločnosť Onkocet z peňazí z hazardu prevádzkuje aj mamograf, ktorý má údajne ľahko odhaliť rakovinu prsníka. Odborníci však tvrdia, že tento prístroj rakovinové bujnenie odhaliť nedokáže. Naopak zástupca spoločnosti tvrdí, že ide o prevratný objav.

Organizácia propaguje aj špeciálnu náplasť, ktorá má zrýchliť hojenie a údajne sa výborne hodí napríklad do domovov dôchodcov, hospicov alebo liečební dlhodobo chorých. Podľa HN však zásupca Onkocetu sedí aj v dozornej rade firmy FWSD Research, ktorá náplasti distribuuje. Pred časom Onkocet za peniaze z hazardu nakúpil tieto náplaste za cca 348 tisíc eur.

Denník má dokonca aj zmluvu, ako Onkocet penzión získal. Pred rokom ho kúpil od firmy FWDS ZZF za cca 390 tisíc eur. Za spoločnosť Onkocet zmluvu potvrdil Slavomír Novák, za FWDS ZZF predseda predstavenstva Jan Jezbera, ktorý je ale zároveň členom dozornej rady kupujúceho Onkocetu. Novák sa s Jezberou sa stretávajú aj v mnohých ďalších spoločnostiach, všetky majú rovnaké sídlo na adrese v Prahe 6, kde ale v skutočnosti žiadne kancelárie nie sú, píše český denník.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu