Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Prácu v poľnohospodárstve stratia tisícky ľudí, tvrdí Záhumenský

Marian Záhumenský
Marian Záhumenský

BRATISLAVA - Aj keď prostriedky určené celej kapitole pôdohospodárstva v budúcom roku vzrastú, nie je to nárast pre samotných poľnohospodárov.

"Pravdou je, že z tohto navýšenia poľnohospodári neuvidia nič, lebo tie prostriedky sú alokované do iných oblastí," myslí si opozičný poslanec Marian Záhumenský (Smer-SD). Vláda by pritom podľa neho mala myslieť na to, že škrtanie neznamená automaticky šetrenie. Vďaka navrhovanému štátnemu rozpočtu a ďalším zákonom, ktoré už Národná rada SR prijala, stratia totiž prácu v poľnohospodárstve tisícky ľudí.

"Toto bude mať negatívny dopad na verejné financie," upozornil v rozprave k návrhu štátneho rozpočtu pre budúci rok. Z tohto dôvodu navrhol navýšiť prostriedky rezortu pôdohospodárstva o 50 miliónov eur, a to na úkor ministerstva obrany. Najviac sa pritom Záhumenský čuduje koaličnej strane Most-Híd, ktorá má ministerstvo pôdohospodárstva na starosti. "Dôjde k likvidácii farmárov na južnom území Slovenska a sú to vaši voliči. Vy cielene likvidujete svojich voličov a myslím si, že vám túto skutočnosť aj patrične spočítajú," avizoval opozičný poslanec.

Ján Golian z SDKÚ-DS však v reakcii na toto vystúpenie pripomenul, že poľnohospodárstvo sa dostalo do závozu a kritického stavu práve počas predchádzajúcej vládnej koalície, ktorej rozhodujúcim členom bol práve Smer-SD. "Škoda, že ste sa návrhmi, ktoré ste teraz hovorili, neriadili a neaplikovali do praxe, keď ste to viedli," odkázal Záhumenskému.

Ten sa podľa Goliana nemusí báť ani o voličov koaličných strán. "Dojíma ma, že sa tak staráte o našich voličov. Naši voliči ale najlepšie vedia, čo majú urobiť a nemusíte mať starosť, že by nevedeli, ako sa majú správať," reagoval na jeho vystúpenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu