Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Cena ropy stúpla, keď hurikán Katrina zasiahol Mexický záliv

CHICAGO - Hurikán Katrina v pondelok nezasiahol len americké pobrežie, ale aj komoditné trhy, pričom sa podpísal pod nárast cien ropy, dreva, cukru a sóje.

Jeden z najväčších hurikánov v histórii USA si vynútil uzavretie ropnej a plynárenskej produkcie v Mexickom zálive, ktorý je hlavným regiónom ťažby ropy v USA. Cena ľahkej americkej ropy reagovala nárastom nad úroveň 70 USD za barel. Októbrové futures ropy uzavreli pondelkové obchodovanie na newyorskom trhu NYMEX o 1,07 USD vyššie na hodnote 67,2 USD za barel. Počas nočného elektronického obchodovania sa ceny ropy zvýšili na rekordných 70,8 USD za barel.

Investori na komoditných trhoch obrátili svoju pozornosť na stabilné aktíva, ako je napríklad zlato. V poludňajších hodinách však obchodníci zamedzili unáhlené nákupy zlata po tom, čo americká mena posilnila. Ceny zlata pri zhodnocovaní dolára klesajú, pretože vzácne kovy sa stávajú drahšími pre zahraničných investorov. Decembrové dodávky zlata sa na komoditnom trhu COMEX znížili o 70 centov na 441,4 USD za uncu po tom, čo sa počas dňa obchodovali najvyššie na úrovni 444,8 USD za uncu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu