Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Prácu na internete vyhľadávajú podľa prieskumu TNS najmä mladí

BRATISLAVA - Pracovné ponuky na internete sledujú najmä mladí užívatelia vo veku od 18 do 29 rokov, tvoria až 75 %. Ženy pritom sledujú pracovné ponuky na internete častejšie ako muži.

Ako ďalej vyplýva z výskumu iBus Internet a ponuka práce 2005, ktorý realizovala spoločnosť TNS SK v júli 2005, pracovné ponuky a ponuky brigád sledovalo počas posledných šiestich mesiacov 67,5 % pravidelných užívateľov internetu.

Výskum tiež ukázal, že spomedzi zdrojov, ktoré sa využívajú pri hľadaní práce, je najvyššia spokojnosť medzi respondentmi s internetom, ktorému vyšla priemerná známka spokojnosti 2,13. Najnižšiu spokojnosť vyjadrili účastníci prieskumu s úradmi práce, ktoré dostali priemernú známku až 3,46.

Nepriaznivé hodnotenie dosiahli úrady práce aj z hľadiska toho, ktoré zdroje považovali účastníci prieskumu za najúčinnejšie pri hľadaní práce. Len 6,5 % respondentov považovalo úrady práce za najúčinnejšie zdroje, no internet považovalo za najúčinnejší až 87,1 %. "Tieto zistenia by mali byť signálom pre príslušné miesta, ktoré sú zodpovedné za fungovanie úradov práce, aby prehodnotili ich činnosť pri vyhľadávaní práce. Veď sprostredkovanie práce prostredníctvom internetu patrí medzi dôležité elektronické služby verejnej správy pre občanov," uviedol riaditeľ pre výskum spoločnosti TNS SK Peter Badík.

Výskum Internet a ponuka práce 2005 realizovala spoločnosť v rámci voľnopredajných štúdií iBus prostredníctvom panelu internetových užívateľov spoločnosti TNS SK reprezentujúcich internetovú populáciu na Slovensku. Spoločnosť zbierala dáta od 17. júna do 24. júna medzi užívateľmi internetu nad 15 rokov. Celkovo sa výskumu zúčastnilo 1 034 respondentov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu