Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Benzín a nafta opäť zdraželi

BRATISLAVA - Šialenstvo zvané cena benzínu a nafty pokračuje! Slovnaft sa totiž po niekoľkých dňoch opäť rozhodol terorizovať motoristov zvyšovaním cien pohonných hmôt.

Oficiálne odvčera zvýšil maloobchodné ceny benzínu a nafty o 30, respektíve 60 halierov za liter. Aj na jeho čerpačkách tak cena benzínu s oktánovým číslom 95 preskočila magickú hranicu 40 Sk. O zdražovaní benzínu a nafty informoval portál www.natankuj.sk. Podľa neho mala byť situácia ešte dramatickejšia, keď cena benzínu sa mala zvýšiť až o 50 halierov za liter. Hovorkyňa Slovnaftu Kristína Felová pre Nový Čas povedala, že rafinéria zvýšila maloobchodné ceny benzínu o 30 halierov a nafty o 60 halierov. Za zvyšovaním cien je podľa nej pokračujúci negatívny vývoj na svetových trhoch s ropou, ktorej cena neustále stúpa. Jej cena sa stále drží nad hranicou 66 dolárov za barel.

"Dúfame, že cenový boom v najbližšom čase ustane a už nebude potrebné ceny ďalej zvyšovať," povedala Felová. Dodala, že pri predchádzajúcom zdražovaní rafinéria ešte v plnej miere nezohľadnila vysoké ceny ropy, preto musela opäť prikročiť k úprave cien. Najdrahší slovnafťácky benzín ste si mohli podľa už spomínanej stránky natankovať na čerpacej stanici v Trstíne. Len liter benzínu vás vyšiel až 40,10 sk. Ceny benzínov a nafty sa na jednotlivých čarpacích staniciach Slovnaftu líšia.


 

Nafta

Benzín 95

 

Najlacnejšie

Bratislava Jurki

38,20 Sk

Trenčín ESSO

37,50 Sk

Najdrahšie

Komárno Slovnaft

39,90 Sk

Trstín Slovnaft

40,20 Sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu