Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrat Danone stúpol na 6,437 mld. eur

PARÍŽ - Obrat francúzskej potravinárskej skupiny Danone sa v druhom kvartáli tohto roka zvýšil na 6,437 mld. eur, kým analytici očakávali len 3,371 mld. eur. Na nezmenenej báze, ktorá vylučuje akvizície, odpredaj aktív a menové výkyvy, stúpli tržby Danone v prvom kvartáli o 7,6 % a v prvom polroku o 6,5 %.

Podľa medzinárodných účtovných pravidiel IFRS sa v prvom polroku prevádzkový zisk Danone zvýšil medziročne z 800 mil. eur na 857 mil. eur. Analytici predpovedali úroveň zisku 859 mil. eur. Čistý zisk potravinárskej firmy Danone klesol na 347 mil. eur, pričom analytici počítali so ziskom 518 mil. eur.

Na tento rok predpovedá spoločnosť 6 až 7-percentný rast tržieb, zlepšenie prevádzkovej marže o 20 až 40 bázických bodov a 10-percentný nárast zisku na akciu. Skupina Danone je predmetom špekulácií o jej možnom prevzatí americkou firmou PepsiCo. Predseda predstavenstva spoločnosti Danone Franck Riboud však uviedol, že doteraz s firmou PepsiCo nenadviazali žiadny formálny či neformálny kontakt. Francúzsky premiér Dominique de Villepin prisľúbil ochranu národnej spoločnosti Danone pred hrozbou akvizície zahraničnou firmou.

"Skupina ako Danone je samozrejme jednou z popredných v danom priemysle. Francúzske záujmy si chceme uchrániť," konštatoval Villepin. Taktiež francúzsky minister financií Thierry Breton oznámil, že v prípade nežiaducej ponuky na prevzatie bude francúzska vláda brániť svoje záujmy. Hovorca PepsiCo Tod MacKenzie označil správy o možnej akvizícii za "čisté špekulácie" a odmietol ich komentovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu