Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Investície: Podľa Mikloša chýbajú pravidlá pre poskytovanie stimulov

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš

BRATISLAVA - Pravidlá pre poskytovanie investičných stimulov podľa ministra financií Ivana Mikloša na Slovensku neexistujú. Ako ďalej na stredajšej tlačovej besede uviedol Mikloš, neexistencia týchto pravidiel je horšia, ako keby SR žiadne investičné stimuly neponúkala.

"Je to zlá situácia, ak sa rokuje s každým investorom osobitne, vláda sa výsledok dozvie až po ukončení rokovania, pričom má rozhodovať o miliardách korún, ktoré nie sú zabezpečené v štátnom rozpočte," povedal Mikloš. Podľa neho je to zlé hlavne z hľadiska verejných financií, ale aj z pohľadu investorov, pretože nevedia, aké stimuly môžu, respektíve nemôžu dostať.

Jediné pravidlo pre poskytovanie stimulov je podľa ministra len to, že vláda neschváli investičné stimuly, ak sa investor rozhodne investovať v štyroch najbohatších regiónoch.

"Na druhej strane som presvedčený, že podmienky na podnikanie v SR sú na takej úrovni, že investičné stimuly by sme mali poskytovať iba vo výnimočných prípadoch," dodal Mikloš. Slovensko by podľa neho malo radšej tieto prostriedky vynakladať napríklad na budovanie priemyselných parkov alebo dopravnej infraštruktúry.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu