Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Air Slovakia prišiel o licenciu na lietanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Menšia letecká spoločnosť Air Slovakia prišla definitívne o licenciu na prevádzkovanie svojej činnosti, v zákonnej lehote sa totiž neodvolala proti jej odobratiu. Dnes to potvrdil hovorca ministerstva dopravy Stanislav Jurikovič.

Prepravca mal dlhší čas finančné problémy, v apríli mu súd povolil reštrukturalizáciu. Reštrukturalizačný správca však koncom mája podal návrh na konkurz. "Letecká spoločnosť nevyužila možnosť podať proti rozhodnutiu ministerstva odobrať jej licenciu rozklad, tým teda nadobudlo právoplatnosť 24. mája," povedal Jurikovič.

Dodal, že Air Slovakia nemôže od tohto dátumu za odplatu zabezpečovať osobnú leteckú dopravu. Ministerstvo podľa neho rozhodlo o odobratí licencie začiatkom mája, dôvodom bolo, že spoločnosť nesplnila všetky podmienky. "Nepreukázali finančnú spôsobilosť, ani spôsob reštrukturalizácie, akým by zabezpečili chod firmy," dodal Jurikovič.

V čase hospodárskej krízy, pre ktorú poklesol záujem ľudí o lietanie, na Slovensku prestali lietať viaceré aerolinky. Najtvrdší dopad mal vlaňajší krach nízkonákladového prepravcu SkyEurope Airlines. Súd poslal pred časom do konkurzu i ďalšiu spoločnosť Seagle Air.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu