Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Správca Devín banky vyhlásil ponukové konanie na predaj majetku

BRATISLAVA - Správca konkurznej podstaty Devín banka, a.s. vyhlásil v piatok ponukové konanie na speňažovanie majetku spoločnosti, pričom predmetom predaja sú nehnuteľnosti, hnuteľné veci a pohľadávky.

Ako ďalej agentúru SITA informoval predseda prezídia Fondu ochrany vkladov (FOV) Rudolf Šujan, pohľadávky tvoria celkovú sumu v nominálnej hodnote 3 mld. Sk. Súbory majetku získajú záujemcovia s najvyššími ponukami a po splnení ďalších stanovených podmienok.

Záujemca musí zaplatiť nenávratný účastnícky poplatok pre každý súbor majetku samostatne. V prípade súborov majetku obsahujúcich nehnuteľnosti a pohľadávky je nevyhnutnou podmienkou účasti v ponukovom konaní aj zloženie zábezpeky. Cenovú ponuku musí záujemca doručiť najneskôr do 27. júna tohto roka.

Veriteľský výbor úpadcu Devín banka odsúhlasil prípravu tretieho kola ponukového konania na svojom siedmom zasadnutí, ktoré sa konalo 18. mája. Veriteľský výbor úpadcu sa ďalej na zasadnutí zaoberal doterajším priebehom konkurzného konania a prerokoval informáciu o vyhodnotení druhého kola ponukového konania na predaj majetku Devín banky. Správca konkurznej podstaty vyhlásil druhé ponukové konanie 14. januára tohto roku. Konkurzní správcovia vtedy prijali celkom 20 ponúk na osem súborov majetku.

Tieto súbory tvorili budovy, pozemky, hnuteľné veci a cenné papiere. Správcovia uzatvorili so záujemcami s najvyššími ponukami celkom osem zmlúv. Výnos po uzavretí tohto ponukového konania a predaja súborov predstavoval sumu približne 61 mil. Sk. Najväčšími veriteľmi skrachovanej Devín banky sú Fond ochrany vkladov (FOV) a Ministerstvo financií SR. Národná banka Slovenska zaviedla nútenú správu v Devín banke 24. augusta 2001.

Krajský súd v Bratislave vyhlásil konkurz na banku 28. septembra 2001. FOV začal vyplácať náhrady za nedostupné vklady 5. novembra 2001. K 31. decembru 2004 vyplatil FOV celkovo náhrady za nedostupné vklady 125 394 klientom vo výške 11,613 mld. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu