Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Samsung chce investovať do LED a 3D televízorov, prijme 200 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výrobca elektroniky Samsung Electronics Slovakia plánuje v najbližších rokoch investície 100 miliónov eur na reštrukturalizáciu a modernizáciu výroby. Galantská spoločnosť chce posilniť produkciu LED televízorov a rozšíriť výrobu o 3D televízory. Informovala o tom dnes spoločnosť v tlačovej správe.

Samsung chce do svojho najväčšieho závodu v Európe prijať do konca októbra tohto roka 200 nových zamestnancov, ďalších 700 ľudí pre úpravu výrobného programu preškolí. Spoločnosť v súčasnosti zamestnáva v Galante takmer 3000 pracovníkov.

Kórejský výrobca v súčasnosti dominuje na trhu s televízormi s LED obrazovkami. Samsung ich vlani na celom svete predal 2,6 milióna kusov, v tomto roku chce odbyt zvýšiť na desať miliónov. LED technológia využíva pri tvorbe obrazu svetelné diódy. Tieto televízory sú štíhlejšie ako bežné prístroje a majú tiež nižšiu spotrebu energie.

Televízory s trojrozmerných obrazom patria k novinkám na trhu spotrebnej elektroniky. Najväčší výrobcovia prístroje predstavili len nedávno, ich masívnejšie rozšírenie zatiaľ odborníci nepredpokladajú.

Samsung pôsobí na Slovensku, kde prevádzkuje fabriky v Galante a pri Trnave, od roku 2002. V Galante má okrem závodu, kde vyrába spotrebnú elektroniku, aj distribučné centrum pre strednú a západnú Európu. Vo fabrike pri Trnave produkuje panely z tekutých kryštálov (LCD).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu