Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slováci počas Vianoc rozposlali vyše 30 miliónov SMSiek

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slováci už tradične uprednostnili pred klasickými vianočnými pohľadnicami textové sms správy, počas Štedrého dňa poslali svojim blízkym a priateľom vyše 30 miliónov sms správ.

Krátkym textovým správam dali ľudia prednosť aj pred telefonátmi, oproti vlaňajším sviatkom vzrástol počet odoslaných multimediálnych mms správ. Vyplynulo to zo štatistík troch mobilných operátorov, ktorí pôsobia na slovenskom trhu.

Najaktívnejší boli opäť klienti najväčšieho mobilného operátora Orange, ktorí na Štedrý deň potešili svojich blízkych viac ako 16,89 miliónmi krátkych textových správ. Zákazníci dvojky na trhu, T-Mobile, odoslali zo svojich mobilov na Štedrý večer vyše desať miliónov sms správ, čo je údajne sedemnásobok denného priemeru. Tretí mobilný operátor Telefónica O2 Slovakia zaznamenal podľa hovorcu spoločnosti Reného Paráka viac ako 3,2 milióna odoslaných krátkych textových správ.

Dvaja najväčší mobilní operátori na slovenskom trhu - Orange a T-Mobile - v porovnaní s vlaňajškom zaznamenali mierny pokles počtu odoslaných sms správ aj hovorov.

Klienti spoločnosti T-Mobile esemeskovali počas Štedrého dňa najviac medzi 14:00 a 15:00, keď zo svojich mobilov rozposlali vyše milióna krátkych textových správ. V rovnakom čase zaznamenal najviac - vyše 1,8 milióna odoslaných sms správ aj Orange. Zákazníci operátora Telefónica O2 Slovakia boli zas najaktívnejší medzi 13:00 a 14:00, keď z ich mobilov odišlo takmer tristotisíc sms správ.

Stále väčšej popularite sa u majiteľov mobilných telefónov tešia multimediálne mms správy. Zákazníci najväčšieho mobilného operátora odoslali počas Štedrého dňa vyše 200.000 obrazových správ, čo je podľa hovorcu spoločnosti Richarda Fidesza o necelú štvrtinu viac ako v minulom roku. T-Mobile zaznamenal v tento deň vyše 81.000 odoslaných mms správ, čo bolo zhruba o 9000 správ viac ako vlani. Klienti spoločnosti Telefónica O2 Slovakia rozposlali v tento deň takmer 50.000 fotografií či zvukových nahrávok s vianočnými želaniami.

Väčšina Slovákov uprednostnila počas najväčších sviatkov v roku krátku správu pred telefonickým rozhovorom. Orange na Štedrý deň zaznamenal viac ako 5,4 milióna hovorov. Zákazníci spoločnosti T-Mobile uskutočnili vyše 5,7 milióna hovorov, klienti Telefónica O2 Slovakia takmer 1,6 milióna telefonátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu