Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Slovnaft zvyšuje ceny benzínu a nafty o 0,90 Sk za liter

BRATISLAVA - Rafinérska spoločnosť Slovnaft, a.s. Bratislava zvyšuje od štvrtka 31. marca maloobchodné ceny benzínov a motorovej nafty o 0,90 Sk na liter.

"Od poslednej cenovej úpravy Slovnaftu vzrástli kótované ceny ropných produktov na svetových trhoch v priemere o 10 %," uviedol Slovnaft. Popri raste kótovaných cien na medzinárodných trhoch uplynulý týždeň pokračovalo aj oslabovanie slovenskej koruny, čo je ďalším významným faktorom, ktorý podľa Slovnaftu vyvolal potrebu úpravy cien motorových palív.

Liter motorového benzínu Tempo Plus 91 si budú môcť majitelia vozidiel kúpiť za 34,90 Sk, rovnaké množstvo motorového benzínu Tempo Plus 91 Uni a Tempo Plus 95 bude stáť 35,30 Sk. Cena benzínu Tempo Plus 98 bude na úrovni 37,90 Sk za liter. Cena motorovej nafty Tempo Plus Diesel sa zvyšuje na 36,20 Sk za liter a palivo EVO Diesel bude stáť 38,40 Sk za liter. Uvedené ceny sú maloobchodné referenčné ceny, ktoré majú podľa Slovnaftu najlepšiu vypovedaciu schopnosť o priemernej cenovej úrovni vo vlastnej sieti a platia vo väčšine čerpacích staníc spoločnosti.

Slovnaft do konca februára zverejňoval cenníkové spotrebiteľské ceny, ktoré predstavovali maximálnu cenu a reálne ich podľa Slovnaftu uplatňovali len ich niektoré čerpacie stanice. Ceny na jednotlivých čerpacích staniciach Slovnaft sa môžu od maloobchodnej referenčnej ceny líšiť.

Slovnaft naposledy upravoval ceny pohonných hmôt 11. marca tohto roka. Rafinérska spoločnosť vtedy zvýšila ceny benzínov o 0,70 Sk na liter a ceny motorovej nafty o 0,90 Sk na liter.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu