Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Od stredy zdražie nafta, ceny benzínu sa nezmenia

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Štyri týždne, počas ktorých tankovali slovenskí motoristi palivá za stabilné ceny, sa zrejme skončili. Od stredy totiž zdražie nafta približne o cent (30 halierov) za liter, informoval portál natankuj.sme.sk, ktorý sleduje vývoj cien motorových palív. Ceny benzínov by sa meniť nemali.

Zdražovanie prichádza v čase, keď ceny ropy na svetových trhoch klesajú. "Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii, je chystané zdraženie nafty dôsledkom mierneho oživenia hospodárstva," uviedol portál. Dodal, že do cenotvorby v zimnom období vstupujú aj predpovede počasia, keďže počas chladnejších mesiacov sa využíva nafta aj na kúrenie.

Ak sa zdražovanie potvrdí, priemerná cena nafty sa bude pohybovať medzi 1,14 eura (34,34 Sk) a 1,15 eura (34,65 Sk) za liter. Priemerná cena najpredávanejšieho benzínu Natural 95 má zostať na 1,18 eura (35,55 Sk) za liter.

Naposledy rástli ceny benzínu v prvej polovici novembra, nafta zdražela koncom októbra. Po zvýšení sa cena nafty dostane na úroveň o cent vyššiu, než bola na začiatku tohto roka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu