Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Francúzi chcú investovať do energetických podnikov v SR

BRATISLAVA - Francúzske spoločnosti majú záujem investovať do energetických podnikov na Slovensku. Minister priemyslu Francúzskej republiky Patrick Devedjian na bilaterálnom stretnutí o tom uistil ministra hospodárstva SR Pavla Ruska.

"O konkrétnych spoločnostiach zatiaľ francúzsky minister nehovoril. Potvrdil však, že Francúzsko má záujem zvyšovať počet investícií na Slovensku a vylepšiť si tak piatu pozíciu v počte zahraničných investícií v našej krajine," povedal pre agentúru SITA hovorca Ministerstva hospodárstva SR (MH) Maroš Havran. Ministri sa stretli v Paríži rámci Medzinárodnej ministerskej konferencie "Jadrová energia pre 21. storočie".

Z francúzskych energetických spoločností má zastúpenie na Slovensku Gaz de France, ktorá spolu s nemeckým Ruhrgasom vlastní 49 % akcií Slovenského plynárenského priemyslu, a.s. Ďalšou francúzskou spoločnosťou na energetickom slovenskom trhu je Electricité de France, ktorá má 49-percentný podiel v Stredoslovenskej energetike, a.s.

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) od roku 2002 eviduje 8 francúzskych investorov na Slovensku. Najväčší francúzsky investor v SR je automobilka Peugeot Citroën, ktorá plánuje investovať v Trnave 700 mil. eur. Medzi ďalších významných investorov z Francúzska patria spoločnosti Vinci, a Valeo, ktoré sa zaoberajú výrobou a predajom komponentov pre automobilový priemysel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu