Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Prevádzkovatelia hazardu budú platiť aj za kartové hry

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Prevádzkovatelia hazardných hier budú od budúceho roka platiť do štátneho rozpočtu odvody aj za kartové hry pokrového typu.

Poslanci parlamentu schválili novelu zákona o hazardných hrách, podľa ktorej by prevádzkovatelia pokrových kartových hier mali do štátneho rozpočtu odvádzať pri hrách mimo kasína 200 eur na jeden stôl za mesiac alebo 1 500 eur na jeden stôl za rok. "Navrhuje sa, aby tento osobitý druh kartových hier bol prevádzkovaný výlučne na základe licencie, a to v prípade ich prevádzkovania v kasíne na základe individuálnej licencie a v prípade prevádzkovania mimo kasín na základe tzv. všeobecnej licencie," uvádza rezort financií.

Ministerstvo financií v novele detailnejšie upravuje aj postup v prípade vyúčtovania odvodov vybraných druhov hazardných hier a rovnako spresňuje aj niektoré podmienky prevádzkovania hazardných hier. Očakáva pritom, že táto úprava prinesie v budúcom roku do štátneho rozpočtu o 7,6 mil. eur viac a zvýši aj príjmy obcí o tri milióny eur. Podnetom na úpravu podmienok prevádzkovania hazardných hier sú podľa rezortu financií predovšetkým doterajšie skúsenosti pri uplatňovaní zákona o hazardných hrách v praxi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu