Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Peugeot predpovedá stabilný automobilový trh v západnej Európe

ŽENEVA - Francúzska automobilka Peugeot predpokladá, že automobilový trh v západnej Európe bude v tomto roku stabilný, dokonca môže zaznamenať aj mierny rast.

Ako ďalej uviedol výkonný riaditeľ Peugeotu Frederic Saint-Geours počas ženevského autosalónu, cieľom spoločnosti pre tento rok je opätovne získať stratené trhové podiely vo Francúzsku, Nemecku, Taliansku a Veľkej Británii. Napomôcť by tomu mali najmä nové modely značky Peugeot.

"Vďaka novým produktom chceme zvýšiť objemy predaja," uviedol Saint-Geours. Veľké nádeje vkladá spoločnosť najmä do modelov Peugeot 407, Peugeot 107 a Peugeot 1007.

Skupina PSA Peugeot Citroën zaznamenala na domácom francúzskom trhu vo februári nárast registrácií nových automobilov o 1,6 %. Bolo to však najmä vďaka nárastu predaja automobilov značky Citroën o 5,6 %, keďže Peugeot zaznamenal pokles predaja o 1,4 %.

Podľa Saint-Geoursa však tieto výsledky nie sú znepokojivé, pretože pokles predaja sčasti súvisel s rozhodnutím spoločnosti nezúčastňovať sa tendrov autopožičovní, ktoré ponúkajú príliš nízku maržu.

Európska druhá najväčšia automobilka, francúzska spoločnosť PSA Peugeot Citroën, uzatvorila minuloročné hospodárenie s čistým ziskom 1,357 mld. eur, čo predstavuje 9,4-percentný medziročný pokles. Prevádzkový zisk spoločnosti klesol medziročne o 1,4 % na 2,182 mld. eur. Tržby PSA Peugeot Citroën vlani stúpli o 4,7 % na 56,797 mld. eur. PSA Peugeot Citroën, stavia na Slovensku nový závod pri Trnave, ktorý by mal začať výrobu od roku 2006 a zamestnať 3 500 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu