Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Tatravagónka prepustí 450 zamestnancov

POPRAD - Tatravagónka, a. s., Poprad, ktorá sa zaoberá najmä výrobou koľajových vozidiel, prepustí 450 zamestnancov. Podľa hovorcu firmy Viliama Štrelingera o prácu príde približne 250 technicko-hospodárskych pracovníkov (THP) a režijných pracovníkov a približne 200 robotníkov.

"Toto hromadné prepúšťanie nebude mať dominový efekt. V súčasnosti však naša spoločnosť zamestnáva 2 083 ľudí, čo pri znížení výroby o 25 % nie je udržateľný stav," povedal V. Štrelinger. Posledné hromadné prepúšťanie v Tatravagónke bolo v októbri roku 2003 a týkalo sa 98 režijných a THP pracovníkov. Hromadné prepúšťanie oznámi Tatravagónka úradu práce v Poprade.

Hlavnou príčinou hromadného prepúšťania je podľa V. Štrelingera výrazný nárast cien ocele na medzinárodných trhoch v druhej polovici roka 2004, pričom problematická je podľa neho najmä výroba železničných vozňov. "Hlavní hráči v Európe nie sú ochotní akceptovať zvýšené ceny výrobkov, čo súvisí so zvýšenými cenami ocele," uviedol V. Štrelinger. Ceny niektorých druhov ocele v Európe sa podľa V. Štrelingera zvýšili približne o 85 %.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu