Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Pohotovosť pre deti už oficiálne na Kramároch

BRATISLAVA - Od stredy 9. februára sa oficiálnym poskytovateľom lekárskej služby prvej pomoci pre deti stala Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave.

"Doteraz sme túto službu iba suplovali, od stredy ju máme v zriaďovacej listine," vysvetlila pre agentúru SITA riaditeľka DFNsP Kamila Tóthová. Pohotovosť v detskej nemocnici na Kramároch ostáva jedinou pre Bratislavu, ostatné ich zriaďovatelia koncom minulého roka zrušili.

Vo všedné dni, keď je nutné ošetriť v priemere 10 detských pacientov, bude zdravotnú starostlivosť po 16:00 zabezpečovať jeden lekár a jedna sestra. Počas víkendov, keď sa priemerný počet pacientov pohybuje od 50 do 90, budú nonstop k dispozícii dvaja lekári a dve sestry. "Počas chrípkovej epidémie sme pripravení služby aj posilniť," dodala Tóthová.

Výhodou detskej pohotovosti priamo v nemocnici je podľa Tóthovej najmä to, že tu bude možné operatívne poskytnúť konziliárne služby alebo urobiť laboratórne vyšetrenia, čiže všetko potrebné je koncentrované na jednom mieste.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu