Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ceny plynu sa zatiaľ nezmenia, ÚRSO chce ďalšie podklady

BRATISLAVA - Ceny plynu pre slovenské domácnosti sa zatiaľ meniť nebudú. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví totiž vyzval plynárne, aby doplnili podklady, ktoré podnik koncom júna predložil k návrhu na úpravu cien plynu.

Informoval o tom dnes energetický regulačný úrad. Premiér Robert Fico ešte v máji vyhlásil, že plyn pre domácnosti by mohol od septembra mierne zlacnieť. Podľa denníka Pravda by mali ceny klesnúť najviac o päť percent.

"Úrad (...) vyzval regulovaný subjekt na odstránenie nedostatkov a doplnenie podkladov k návrhom na zmenu cenových rozhodnutí v lehote 30 dní," napísal v tlačovej správe ÚRSO. Regulačný úrad súčasne rozhodnutím cenové konanie prerušil, dodal.

Dominantný predajca plynu, Slovenský plynárenský priemysel (SPP), navrhol tiež úpravu cien za dodávku plynu na výrobu tepla určeného pre domácnosti. Aj v tomto prípade regulátor požiadal plynárne o ďalšie informácie a prerušil cenové konanie.

Ceny plynu pre slovenské domácnosti sa naposledy menili na začiatku roka 2007, keď mierne klesli. S ich zmenou musí súhlasiť ÚRSO. Pre veľkých odberateľov SPP mení ceny priebežne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu