Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Heineken chce prevziať Wuerzburger Hofbraeu

AMSTERDAM - Brau Holding International, spoločný podnik holandského Heinekenu a firmy Schoerghuber Corporate Group, uskutočnil ponuku prevzatia Wuerzburger Hofbraeu prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Kulmbacher Brauerei. Spoločný podnik ponúkol za 90,7 % akcií firmy Wuerzburger Hofbraeu celkom 34 mil. eur.

"Táto akvizícia napomôže nášmu ďalšiemu prieniku na jeden z najväčších svetových trhov piva," oznámil člen predstavenstva spoločnosti Heineken Francois van Boxmeer. Nemecký trh, ako aj ďalšie západoeurópske trhy, je už však presýtený, a tak spoločnosti môžu dosiahnuť nárast tržieb hlavne prostredníctvom konsolidácie a zvýšenia cien.

Wuerzburger Hofbraeu, založený v roku 1643, je najväčším pivovarom v severnom Bavorsku dosahujúcim predaj piva v objeme 360 tis. hektolitrov. V minulom roku kúpil nemecký joint venture pivovaru Heineken spoločnosti Hoepfner a Fuerstliche Fuerstenbergische Brauerei. Holandská firma Heineken sa však chce presadiť hlavne v Rusku a Číne.

Čínska spoločnosť Kingway Brewery Holdings potvrdila, že s pivovarom Heineken rokuje o zvýšení jeho podielu. Minulý rok Heineken kúpil aj 21 % akcií výrobcu piva Kingway.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu