Streda12. jún 2024, meniny má Zlatko, zajtra Anton

V Bratislave by mal vyrásť bytový komplex za vyše 3,5 mld. Sk

BRATISLAVA - Spoločnosť BSR Europe v spolupráci so slovenskou spoločnosťou Bergamon plánuje v Bratislave postaviť komplex s vyše tisíc bytmi.

Investícia do výstavby, ktorá by sa mala začať koncom tohto roka, by mala dosiahnuť približne 90 až 100 mil. eur, teda vyše 3,5 mld. Sk. Agentúre SITA to potvrdil zdroj blízky investorovi výstavby.

Bytový komplex bude stáť v druhom bratislavskom obvode na pozemku s rozlohou 60 tis. metrov štvorcových. Investori vlastniaci pozemok pritom už rokujú s tuzemskými bankami o poskytnutí úveru na výstavbu komplexu, ako aj o možnostiach zabezpečenia hypotekárnych úverov pre budúcich záujemcov o byty. Ukončenie prvej etapy výstavby je naplánované na prelome rokov 2006 a 2007. V tomto roku plánuje spoločnosť Bergamon vypísať tender na stavebné firmy, ktoré by výstavbu realizovali.

Projekt počíta s výstavbou najväčšieho bytového komplexu s plne vybavenou infraštruktúrou. Centrum by malo poskytovať kompletnú starostlivosť vrátane nákupných možností, ale aj napríklad fitness centier.

Majoritný balík akcií investorsko-developerskej spoločnosti Bergamon vlastní spoločnosť BSR Europe, dcérska spoločnosť firmy BSR Group. Spoločnosť BSR Europe sa doteraz angažovala na Slovensku hlavne v projekte biznis centier na Plynárenskej ulici v Bratislave. Projekty administratívnych komplexov už realizovala okrem Bratislavy v Budapešti, Prahe, Varšave, Bukurešti a Sofii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu