Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pri Trnave postavia akvapark za 7 mil. eur

TRNAVA – Trnavčania budú mať akvapark, postavia ho v katastri mesta, medzi rekreačnou oblasťou Kamenný mlyn a obcou Biely Kostol. Spoločnosť Divus building chce na projekt za približne sedem miliónov eur žiadať dotácie z eurofondov. Uskutočnia ho však aj vtedy, ak peniaze nedostanú.

„V tom prípade by sme si možno zobrali úver a uskutočnili by sme to v menšom rozsahu,“ informoval konateľ spoločnosti Roman Doležaj. Projekt je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie a vyjadrujú sa k nemu dotknuté osoby a orgány. Podľa Doležaja chcú začať stavať na budúci rok, prví návštevníci by tu mohli relaxovať v roku 2012.

Na ploche s rozlohou tri hektáre bude okrem akvaparku s rôznymi atrakciami aj fitnescentrum, sauny a wellnes, areál pre matky s deťmi, reštaurácia či motel. Investor chce vybudovať 150 parkovacích miest. Podľa Doležaja bude akvapark s kapacitou približne tisíc ľudí určený najmä domácim, ale aj obyvateľom okolitých miest a obcí. „V regióne takéto zariadenie chýba, Trnavčania musia cestovať do Galanty alebo Senca,“ uviedol. Vodu by mali ohrievať slnečné kolektory alebo iné ekologické zariadenie. „Nevýhodou je, že sa tu nenachádza geotermálny vrt,“ skonštatoval Doležaj.

Mesto Trnava iniciatívu investora víta. „Zámer je v súlade s územným plánom mesta, ide o územie s oddychovo-relaxačným potenciálom,“ uviedol Peter Purdeš z odboru územného rozvoja a koncepcií Mestského úradu v Trnave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu