Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Predaj áut Lamborghini klesol o 30 %

Lamborghini Murcielago LP 670-4 SV
Lamborghini Murcielago LP 670-4 SV (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Výrobca luxusných áut, firma Lamborghini, očakáva zotavenie svojich trhov najskôr v roku 2011 po tom, ako počas prvých piatich mesiacov tohto roka predaj jej automobilov klesol o 30 %.

V stredu to povedal šéf tejto talianskej automobilky Stephan Winkelmann. Podnik však podľa jeho slov za prvý polrok tohto roka aj tak vykáže pozitívne hospodárske výsledky a aj za celý rok dosiahne zisk pred zdanením.

"Mohli by sme v tomto roku zostať ziskoví pri poklese predaja až o 40 %. Rátame so scenárom, pri ktorom situácia zostane na budúci rok rovnaká a zmení sa v roku 2011," povedal šéf automobilky. Lamborghini je súčasťou značky Audi, ktorú vlastní Volkswagen. V minulom roku automobilka predala 2 430 vozidiel, pričom ich cena sa pohybovala od 170 tis. do 360 tis. eur. Jej najväčším trhom sú stále Spojené štáty americké. Winkelmann očakáva, že v najbližších troch až piatich rokoch sa druhým najväčším trhom automobilky stane Čína a vystrieda na tomto mieste Taliansko. Vlani bola Čína na deviatom mieste. V minulom roku sa zisk firmy Lamborghini pred zdanením zvýšil o 27 % na 60 mil. eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu