Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ceny benzínov a nafty sa oddnes zvýšia

BRATISLAVA - Ceny benzínov a nafty porastú. Od stredy za ne budeme platiť maximálne o jeden cent viac za liter. Priemerná cena 95-oktánového benzínu tak dosiahne hodnotu približne 1,120 eura za liter a priemerná cena nafty vystúpi mierne nad 1,080 eura za liter.

Ako ďalej informoval internetový portál natankuj.sk, aktuálne zdražovanie má na svedomí predovšetkým rast cien ropy, ktorý so sebou potiahol aj ceny benzínov a nafty na burze v Rotterdame.

"Aj keď sa ceny ropy dostali nad 68 dolárov za barel, ceny benzínov na svetových trhoch stúpli miernejšie, ako sme očakávali, rast cien približne o 5 % však stačil na mierne zdraženie benzínov na Slovensku," uviedol ďalej portál. Prekvapila aj nafta, ktorá napriek predpokladom na svetových trhoch zdražela tak, že očakávaný pokles cien tejto pohonnej látky na Slovensku strieda mierny nárast.

V tomto roku ide už o deviate zdraženie benzínov, cena nafty sa zvyšuje po tretíkrát. Od začiatku tohto roka pritom ceny benzínov vzrástli približne o 13 centov, ceny nafty sú v porovnaní s 1. januárom 2009 nižšie o päť centov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu