Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

SSE chystá zníženie cien elektriny pre domácnosti

ŽILINA - Stredoslovenská energetika (SSE) chystá v budúcom roku zníženie cien elektriny pre domácnosti, ktoré by mali pocítiť najmä zákazníci s väčšou spotrebou energie.

Ceny pre domácnosti s nižším odberom by sa mali udržať na približne rovnakej úrovni ako tento rok. Informovala o tom hovorkyňa SSE Anna Žatková, detaily nespresnila.

"Spoločnosť SSE reaguje na vývoj situácie na trhu s elektrinou a svojim odberateľom segmentu domácnosti ponúkne v roku 2010 zníženie cien, ktoré sa dotkne najmä takzvaných veľkých domácností. Priaznivý vývoj cien na trhu s elektrinou je spôsobený zníženým dopytom po elektrine vplyvom hospodárskej krízy," poznamenala Žatková.

Spotreba veľkých domácností bez elektrického vykurovania sa pohybuje nad 5000 kilowatthodín a s elektrickým vykurovaním nad 20.000 kilowatthodín. Odberné miesta s nižšou spotrebou patria k takzvaným malým domácnostiam. SSE, ktorá patrí do skupiny Electricité de France, dodáva energiu pre takmer 700.000 zákazníkov.

Podľa denníka Pravda Regulačný úrad nedávno určil Slovenským elektrárňam, aby dodali elektrinu pre domácnosti na rok 2010 o štyri percentá lacnejšie. Dominantný výrobca má asi polovičný podiel na cene elektriny, ktorú platí konečný spotrebiteľ.

"V prípade, že úrad bude podobne ako pri elektrárňach postupovať aj voči prenosovej sústave a trom distribučným podnikom, ktoré spravujú siete, ľudia budú v roku 2010 platiť za kilowatthodinu elektriny priemerne 0,15 eura (4,52 koruny)," poznamenala Pravda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu