Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Štát poskytne štátnym lesom pomoc 100 mil. eur

Premiér Róbert Fico
Premiér Róbert Fico

BRATISLAVA - Sto miliónov eur štátnym lesom a 2,2 miliardy korún (73 mil. €) z vlaňajšieho predaja emisných kvót na zatepľovanie cez Štátny fond rozvoja bývania oznámil v utorok po koaličnej rade premiér Robert Fico.

Ako protikrízové opatrenia ich predloží Rade pre hospodársku krízu. Pomoc štátnym lesom bude viazaná na "určité opatrenia, ktoré sa týkajú vnútorného života v štátnych lesoch. Nadväzovať to má aj na drevospracujúci priemysel na Slovensku," povedal premiér.

Všetky peniaze, ktoré získal štát predajom emisných kvót v roku 2008 pôjdu na zatepľovací program. "O túto sumu bude zvýšený Štátny fond rozvoja bývania." O technických detailoch ešte budú rokovať. Koaličná rada hovorila aj o ďalšom získavaní peňazí, napríklad predajom štátnych dlhopisov.

Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar chce rozšíriť kompetencie ministra pôdohospodárstva. Dohodli sa, že sa tak stane už na tejto schôdzi Národnej rady. Kompetencie sa majú rozšíriť "nielen o ťažbu, ale aj spracovanie drevnej hmoty a o kompetencie v rozvoji biotechnológií." Do konca septembra Mečiar predloží premiérovi Ficovi projekt rozvoja biotechnológií "ako nového hospodárskeho odvetvia na Slovensku."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu