Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Bratislava si zoberie 3,2 miliardový úver od Dexia banky

Hlavné mesto SR Bratislava.
Hlavné mesto SR Bratislava.

BRATISLAVA - Bratislava si zoberie úver vo výške 3,2 miliardy korún na financovanie svojich priorít na roky 2004 až 2006 od Dexia banky a. s. Na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) to schválili bratislavskí poslanci.

Dexiu vybrala komisia na čele s viceprimátorom Branislavom Hochelom po vyhodnotení ponúk od deviatich oslovených bánk. MsZ tiež splnomocnilo bratislavského primátora Andreja Ďurkovského k podpisovaniu všetkých dokumentov súvisiacich s prijatím úveru. Mesto si úver prevezme v eurách, bude ho splácať v trojmesačných splátkach sedem rokov, pričom banke neposkytne žiadne ručenie. Ďurkovský zdôraznil, že peniaze z úveru sa použijú výlučne na priority mesta. "Na financovanie iných vecí sa nepoužijú, aj keby boli sebeviac pálčivejšie," dodal.

Medzi priority mesta na roky 2004 až 2006, ktoré poslanci s najväčšou pravdepodobnosťou podporia, patrí dostavba piateho mosta cez Dunaj, začatie výstavby rýchlodráhovej električky z Petržalky do centra mesta, modernizácia vozového parku MHD, výstavba bytov a rekonštrukcia sociálnych a ubytovacích zariadení. O konkrétnych sumách a o ďalších prioritách, na ktoré peniaze z úveru použijú, rozhodnú poslanci na decembrovom zasadnutí MsZ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu