Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Benzín opäť zdražie, ceny stúpnu o dva centy

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ceny litra benzínu majú od stredy po piatich týždňoch opäť stúpnuť. Na väčšine čerpacích staníc sa zvýšia asi o dva centy (zhruba 60 halierov). Napísali to dnes internetové portály natankuj.sme.sk a tankovanie.sk, ktoré sledujú vývoj cien pohonných látok. Ceny nafty by mali zostať na súčasnej úrovni, kde sa držia uplynulý mesiac.

Ak sa ohlásené zdražovanie potvrdí, priemerná cena najpoužívanejšieho 95-oktánového benzínu stúpne na približne 1,03 eura (31,03 Sk). Priblíži sa tak priemernej cene nafty, ktorá zostane na 1,053 eura (31,723 Sk) za liter. Najvážnejším dôvodom pre zdražovanie benzínov je podľa natankuj.sme.sk zvýšenie ich cien na medzinárodnej burze v Rotterdame.

"Príčinu rastu cien benzínov treba hľadať najmä v raste cien ropy, v informáciách o možnom zlepšení stavu ekonomiky v Spojených štátoch a v blížiacej sa letnej motoristickej sezóne," doplnil portál. Ceny litra benzínov aj po ohlásenom zdražení zostanú naďalej o približne 28 centov (8,44 Sk) nižšie ako v rovnakom období pred rokom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu