Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Neografia plánuje zvýšiť výrobu kníh približne o 20 %

BRATISLAVA - Nové investície v martinskej tlačiarni Neografia, a.s. by mali priniesť približne 20-percentné zvýšenie výroby kníh.

Spoločnosť z celoročných investícií v objeme 173 mil. Sk vložila väčšinu prostriedkov do finálnej fázy knižnej produkcie, a to do vysokovýkonnej linky novej generácie na spracovanie kníh a do plnoautomatického doskovacieho stroja. Agentúru SITA o tom informoval Ivan Kučma, poverený stykom spoločnosti s verejnosťou.

Neografia tak podľa Kučmu reaguje na zvýšený dopyt tuzemských aj zahraničných vydavateľstiev po nových typoch publikácií s rozmanitejšími formátmi, ale aj po hrubších knihách s väčšou šírkou chrbta.

"Okolo 42 percent produkcie firmy tvoria knihy a učebnice," zdôraznil Kučma. Ročná výroba kníh tak podľa neho dosahuje viac ako 7 mil. zväzkov v tvrdej väzbe. Export kníh z martinskej Neografie smeruje predovšetkým do Nemecka, ČR, Veľkej Británie a Rakúska.

Martinská tlačiareň hospodárila počas deviatich mesiacov tohto roka s hrubým ziskom 34,1 mil. Sk. V rovnakom období minulého roka dosiahla pritom zisk pred zdanením 27,8 mil. Sk. Za prvé tri kvartály utŕžila spoločnosť 1,34 mld. Sk a vygenerovala pridanú hodnotu 366 mil. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu