Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Trojka STV nevyčerpala podľa rady dotáciu pre slabú kontrolu

BRATISLAVA - Slovenská televízia nevyčerpala podľa Rady STV štátnu dotáciu na vysielanie svojho športového kanála, pretože priebežne nedostatočne sledovala využívanie peňazí.

Vyplýva to z uznesenia, ktoré rada schválila. Televízia podľa skoršieho vyhlásenia ministerstva kultúry nevyužila asi tretinu z približne 90 miliónov korún (2,99 milióna eur) určených na minulý rok. V súčasnosti pritom STV pre nedostatok financií žiada ďalšiu podporu zo štátneho rozpočtu. "Došlo k nevyužitiu finančných prostriedkov z dôvodu nedostatočného sledovania a kontroly poskytnutých prostriedkov," zhodli sa v prijatom uznesení členovia rady. Bližšie však nespresnili, kto nesie za nevyužitú časť dotácie zodpovednosť.

Vedenie STV tvrdilo, že po vlaňajšom spustení športového kanála nebolo možné dôslednejšie sledovať, koľko z vyčlenených peňazí bolo už použitých. "V období do konca roka sme to nevedeli relevantne vyhodnotiť," vyhlásil na rokovaní rady riaditeľ verejnoprávnej televízie Štefan Nižňanský.

Nedočerpanú dotáciu vytklo STV aj ministerstvo kultúry. "Nedokážu ani včas požiadať o iné použitie 30 miliónov (Sk) z dotácie na športový kanál, ktoré nevyčerpali, a preto im definitívne odišli cez štátnu pokladnicu," uviedlo už skôr na svojej internetovej stránke.

Napriek nedočerpanej dotácii a nízkej sledovanosti Trojky boli členovia rady proti zrušeniu športového kanála. Tvrdili, že vysielanie by ešte malo získať šancu bojovať o diváka. Rovnaký postoj mal aj Nižňanský. Nedávno však tvrdil, že ak televízia nedostane dotáciu na tento rok 19,9 milióna eur (600 miliónov Sk), bude nútená vysielanie kanálu zastaviť. Ani takmer dva mesiace od začiatku roka pritom STV nemá schválený rozpočet, materiál rada neschválila ani na dnešnom zasadnutí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu