Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Popradský Tatraring prepustí 99 ľudí

(Zdroj: Topky.sk)

KOŠICE - Hutnícka spoločnosť Tatraring prepustí v Poprade 99 zo 137 zamestnancov.

Spoločnosť ešte pod názvom Sachsenring East v Poprade odlievala hliníkové dielce a kovové výrobky. Zamestnanci prídu o prácu v marci a apríli. Informovala o tom hovorkyňa popradského úradu práce Zuzana Lichváriková. V dôsledku svetovej hospodárskej krízy už oznámili hromadné prepúšťania desiatky slovenských firiem, ďalšie obmedzili výrobu.

Spoločnosť podľa Lichvárikovej problémy s udržaním zamestnanosti avizovala už v januári. Firma však definitívne potvrdila prepúšťanie až neskôr, keď sa jej nepodarilo nájsť nové vhodné výrobné priestory.

V okrese Poprad bola podľa údajov úradu práce ku konca decembra 7,3-percentná miera nezamestnanosti. Úrad koncom minulého roku evidoval 137 voľných pracovných miest, prácu si však hľadalo 5126 ľudí, upozornila Lichváriková.

Počet ľudí hľadajúcich prácu v okrese Poprad v uplynulých mesiacoch stúpal. Ich rady rozširovali tiež ľudia, ktorí sa na Slovensko vracali zo zahraničia, pripomenula Lichváriková.

Hospodárska kríza už postihla viacero hutníckych spoločností na Slovensku. Oceliarenský kombinát U. S. Steel Košice zaviedol štvordňový pracovný týždeň a vypovedal zmluvy časti externých firiem.

Na obmedzenie prepúšťania prijala vláda balíky opatrení na podporu zamestnancov aj zamestnávateľov. Podnikatelia by mali napríklad dostávať štátnu podporu na udržanie pracovných miest či na vytváranie nových pozícií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu