Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Plynová kríza neovplyvní sériovú výrobu nového modelu PSA

TRNAVA - Plynová kríza neovplyvní začiatok sériovej výroby nového modelu trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën. Potvrdil to hovorca spoločnosti Peter Švec. So sériovou výrobou nového modelu Citroën C3 Picasso sa podľa neho začne ešte v prvom štvrťroku 2009, presnejší dátum však neuviedol.

Výroba v automobilke PSA pre plynovú krízu stála viac ako týždeň, obnovili ju minulý pondelok. Zamestnanci sa podľa Šveca mohli rozhodnúť, či budú čerpať dovolenku, náhradné voľno, alebo im vyplatia 65 percent zo mzdy. Aspoň časť strát chce spoločnosť podľa Šveca dobehnúť výrobou počas troch pracovných sobôt, a to v rannej i popoludňajšej zmene. S opatrením sa začalo od minulej soboty. Vzniknuté straty automobilka zatiaľ nechce zverejňovať, podľa jej hovorcu však budú spoločne s Ministerstvom hospodárstva SR hľadať cestu na ich vymáhanie.

Závod PSA Peugeot Citroën v Trnave je technologicky najmodernejším výrobným centrom skupiny PSA. Strategická investícia dosiahla 700 miliónov eur. V súčasnosti produkuje trnavský závod približne 850 automobilov denne. V automobilke pracuje v dvojzmennej prevádzke 3 300 zamestnancov. Nový model C3 Picasso sa bude vyrábať výhradne v závode PSA Peugeot Citroën v Trnave. Automobil C3 je vylepšenou verziou sedanu C3.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu