Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zamestnanci Colmetu budú protestovať pre nevyplatené mzdy

(Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Pred sídlom považskobystrického výrobcu medených a mosadzných polotovarov Colmet Slovakia budú v stredu dopoludnia protestovať jeho zamestnanci. Dôvodom sú nevyplatené mzdy a pozastavená výroba. Zamestnanci podľa odborárov chodia do práce, časť z nich je však sústredená v šatni a časť robí na náhradných prácach. Vo fabrike sa navyše podľa nich nekúri.

Ako uviedol predseda Základnej organizácie OZ KOVO Pavol Šujak, firma, v ktorej v súčasnosti pracuje okolo 160 ľudí, zmenila vlastníka a výroba sa zastavila. "Ľuďom v súčasnosti postupne nabiehajú ešte len novembrové výplaty. Cez sviatky nemali žiadne peniaze," povedal. Zamestnanci preto v stredu na 11. hodinu zvolali protestné zhromaždenie pred sídlom firmy v areáli Považských strojární. Tieto informácie potvrdili aj na sekretariáte spoločnosti.

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Považskej Bystrici nemá od spoločnosti nahlásené hromadné prepúšťanie. Akciová spoločnosť Colmet Slovakia a.s. je podľa svojej internetovej stránky najväčším slovenským metalurgickým výrobcom zákaznícky orientovaným na výrobu a predaj medených a mosadzných polotovarov pre ďalšie spracovanie, hlavne v oblasti strojárskeho, elektrotechnického, automobilového a stavebného priemyslu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu