Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Pre reguláciu dodávok plynu Whirlpool pozastavil výrobu

POPRAD - Výroba v popradskom závode Whirlpool Slovakia začne neskôr, ako bolo plánované. Súvisí to s reguláciou dodávky plynu pre veľkoodberateľov. Popradský závod Whirlpool, ktorý mal pôvodne začať výrobu po vianočných dovolenkách 8. januára, pozastavil výrobu.

Spustenie výroby závisí od toho, ako sa bude situácia s plynom ďalej odvíjať. "Od prvého dňa rešpektujeme nariadenie ministerstva hospodárstva a veríme, že sa situácia v blízkej dobe vyrieši, pretože každá ďalšia hodina oddialenia začiatku výroby má priamy negatívny dopad na hospodársky výsledok popradskej fabriky," uviedol riaditeľ popradského závodu Whirlpool Eduard Horbaľ.

Whirlpool Slovakia, závod Poprad, je najväčším závodom na výrobu automatických pračiek spoločnosti Whirlpool Europe v Európe. V polovici mája 2008 vyšla z výrobných liniek závodu 15-miliónta automatická práčka od začiatku výroby v popradskom závode. Vyrába zhora a spredu plnené automatické práčky.

Ročná produkcia predstavuje takmer 2 milióny automatických práčok. Whirlpool Europe má obchodné zastúpenie vo viac ako 30 európskych krajinách, výrobné závody v siedmich krajinách a 14 tis zamestnancov. Európska centrála spoločnosti sídli v talianskom Comeriu.

Whirlpool Europe je súčasťou Whirlpool Corporation, ktorý je najväčším výrobcom a predajcom domácich spotrebičov na svete. Sídlo spoločnosti je v USA v Benton Harbor v štáte Michigan. Spoločnosť má viac ako 73 000 zamestnancov a viac ako 70 výrobných a vývojových centier vo svete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu