Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Dodávateľ automobiliek SE Bordnetze prepustí viac ako 500 ľudí

BRATISLAVA - Dodávateľ káblových zväzkov pre automobilky Volkswagen a Škoda Auto SE Bordnetze prepustí v Nitre viac ako 500 zamestnancov.

Napísali to dnes Hospodárske noviny, podľa ktorých firma prepúšťanie nahlásila na úrad práce. Spoločnosť informácie o prepúšťaní zhruba pätiny pracovníkov nechcela komentovať, denník dal znižovanie zamestnanosti do súvislosti s globálnou finančnou krízou.

"Firma SE Bordnetze nahlásila hromadné prepúšťanie. V dvoch etapách prepustí spolu 508 zamestnancov, pričom prvý odchod ľudí nastane v marci 2009," povedal denníku Igor Vavrík z nitrianskeho úradu práce.

Nitra patrí na Slovensku medzi regióny s nižšou nezamestnanosťou, podiel ľudí bez práce v okrese dosiahol vlani v novembri podľa štatistík Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny 3,87 percenta.

Podľa Hospodárskych novín ohlásil úradom znižovanie počtu zamestnancov aj strojárenský podnik PPS Detva s viac ako tisíckou zamestnancov, nespresnil však, koľko ľudí by malo podnik opustiť.

Aj keď Slovensko zatiaľ nepatrilo medzi krajiny najviac postihnuté dopadmi finančnej krízy, zamestnancov prepustili viaceré podniky. Ministerstvo práce vlani odhadlo, že v krajine môže byť ohrozených niekoľko tisíc pracovných miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu