Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Potravinárstvo: V septembri uložili inšpektori pokuty za 201,6 tis. Sk

BRATISLAVA - Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR (ŠVPS) vykonali v septembri celkovo 3 399 potravinových kontrol u výrobcov, v baliarňach, distribútorov a dopravcov a tiež v obchodnej sieti.

Ako vyplýva z informácií zverejnených ŠVPS, z celkového počtu 2 828 kontrolovaných subjektov zistili nedostatky v 1 400 prípadoch, čo predstavuje previnenie voči platnej legislatíve u takmer každého druhého kontrolovaného subjektu. Pri kontrolách kvality a zdravotnej bezpečnosti potravinárskych výrobkov, ako aj kontrole celkovej hygieny v prevádzkach uložili blokové pokuty za 201,6 tis. Sk.

Z celkového počtu 4 157 opatrení uložili za zistené nedostatky kontrolóri ŠVPS 2 928 opatrení v obchodnej sieti. V predajniach zistili 974 previnení voči predpisom o hygiene a v 216 prípadoch predaj výrobkov po lehote spotreby. Počas septembrových kontrol zakázala ŠVPS predávať v obchodnej sieti tovar v hodnote 504,8 tis. Sk a uložila pokuty za takmer 173 tis. Sk.

Okrem obchodnej siete vydala potravinová správa zákaz na predaj alebo expedíciu tovaru v hodnote 404,9 tis. Sk aj u výrobcov a baliarní, ako aj na tovar za 91,5 tis. Sk u distribútorov a dopravcov. Vo výrobných podnikoch prikázali inšpektori zneškodniť tovar v hodnote 27,2 tis. Sk.

Vo všetkých organizáciách, ktoré vyrábajú alebo predávajú potraviny, odobrala ŠVPS na laboratórnu kontrolu 2 155 vzoriek. Z tohto počtu nevyhovovalo platným právnym predpisom 136 vzoriek, čo predstavuje 6,3 %.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu