Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

GTS Nextra predpokladá, že v tomto roku dosiahne obrat 950 mil. Sk

GTS Nextra
GTS Nextra

BRATISLAVA - Alternatívny telekomunikačný operátor GTS Nextra, a.s. predpokladá, že v tomto roku dosiahne obrat na úrovni 950 mil. Sk. "Odhady by mali byť plus mínus presné. V porovnaní s rokom 2007 to predstavuje nárast v obrate o 12 %," uviedol pre agentúru SITA predseda predstavenstva GTS Nextra Stanislav Molčan.

Zisk pred započítaním daní, úrokov, odpisov a amortizácie (EBITDA) by podľa neho mal dosiahnuť ku koncu roka úroveň 28 % z obratu, čo je medziročne viac o 42 mil. Sk. Spoločnosť v tomto roku preinvestovala približne 160 mil. Sk.

"Približne dve tretiny dávame do infraštruktúry a jednu tretinu z investícií dávame do zákazníckych riešení," povedal Molčan. Ako ďalej uviedol, investície do zákazníckych riešení spočívajú najmä vo vybudovaní prípojky alebo infraštruktúry priamo u zákazníka spolu s telekomunikačným hardvérom.

Investície do infraštruktúry sú prevažne zamerané do budovania optickej siete v Bratislave a bezdrôtovej siete FWA v rámci celého Slovenska. Spoločnosť mala v tomto roku v pláne uskutočniť aj jednu významnejšiu akvizíciu. "Mali sme záujem o spoločnosť eTel. Telekom Austria sa však rozhodol túto firmu v Čechách a na Slovensku predať spoločnosti Dial Telecom," povedal k akvizíciam Molčan. Ako ďalej vysvetlil, štruktúra klientov eTel-u spoločnosti GTS Nextra mimoriadne vyhovovala.

"V prípade, že bude na trhu na predaj iná firma podobná nášmu zameraniu, či už z pohľadu infraštruktúry alebo klientov, do takejto akvizície pôjdeme. Vyhliadnuté firmy máme, bohužiaľ momentálne nie sú na predaj," informoval predseda predstavenstva GTS Nextra, pričom uviedol, že akcionári deklarovali, že by veľmi radi rástli nielen organicky, ale aj takýmito akvizíciami.

Cestou nákupov lokálnych operátorov, tak ako sa to deje u konkurencie, však podľa Molčana spoločnosť nepôjde. Spoločnosť GTS Nextra, a.s., je slovenským alternatívnym telekomunikačným operátorom poskytujúcim telekomunikačné služby v oblasti prenosu dát, hlasu a prístupu do internetu pre firemnú klientelu aj domácnosti. Patrí do skupiny GTS Central European Holding B.V., ktorá v tomto roku zmenila majiteľa.

Novým vlastníkom 100 % akcií sa stalo konzorcium private equity fondov na čele so spoločnosťami Columbia Capital a M/C Venture Partners. V minulom roku dosiahli celkové výnosy GTS Nextra výšku 850 mil. Sk a zisk pred započítaním daní, úrokov, odpisov a amortizácie (EBITDA) vzrástol o 39 % na 224 mil. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu