Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Cena za liter benzínu od utorka rekordne klesne

BRATISLAVA - Priemerná cena za liter benzínu sa na slovenských čerpacích staniciach od utorka priblíži k hranici 30 korún (takmer jedno euro). Liter najpoužívanejšieho 95-oktánového benzínu zlacnie o 1,50 Sk (5 centov), nafta o jednu korunu (3,32 centa). Od leta tak benzín zlacnel o viac ako jedenásť korún (36,5 centa) za liter.

Napísali to dnes internetové portály natankuj.sme.sk a tankovanie.sk, ktoré sledujú vývoj cien motorových palív. V prípade, že sa ohlásené znižovanie cien palív potvrdí, na čerpacích staniciach by mal liter 95-oktánového benzínu stáť 30,10 Sk (takmer jedno euro). Za liter nafty motoristi zaplatia v priemere 34,90 Sk (1,16 eura). 


Trend výrazného zlacňovania sa začal v júli. Od leta benzín v priemere zlacnel o 11,50 Sk (38,2 centa) a nafta o 10 Sk (33,2 centa). Dôvodom klesajúcich cien pohonných hmôt je pokles cien palív na svetových burzách pre svetovú finančnú krízu. Podľa natankuj.sme.sk môže byť za výrazným zlacnením aj to, že pohonné hmoty sú v okolitých štátoch lacnejšie než na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu