Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

O mesto Levoča sa zaujíma francúzsky investor

LEVOČA - O mesto Levoča sa zaujíma francúzsky investor. "Návšteva francúzskych partnerov je už opakovaná a po utorkovom rokovaní sa nádejam, že nám svitá na lepšie časy,“ uviedol pre SITA primátor Levoče Miroslav Čurilla.

Potenciálny investor z Francúzska, ktorého meno primátor zatiaľ nechcel zverejniť, sa zaujímal o objekty v bývalom závode White Lady. Firma je podľa primátora naviazaná na fabriku PSA Peugeot/Citroën, ktorá sa buduje pri Trnave. Spoločnosť vyrába plastové komponenty pre automobily.

V súčasnosti má firma záujem o existujúce výrobné priestory v Levoči, do budúcnosti však plánuje aj výstavbu nových hál. V prvej etape by mala vytvoriť približne 100 pracovných miest, neskôr po rozšírení výroby by malo v Levoči nájsť prácu niekoľkonásobne viac ľudí.

"Je to perspektíva, ktorá by v našom regióne určite pomohla," dodal M. Čurilla. Mesto však stále nemá doriešený problém s areálom bývalého podniku White Lady. "Dnes môžem len konštatovať, že som vďačný sudcovi aj správkyni konkurznej podstaty, že nám vyšli v ústrety a umožnili nám obhliadku haly," uviedol M. Čurilla. V okrese Levoča bola v auguste 15,89 percentná evidovaná miera nezamestnanosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu