Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Benzín opäť drahší!

BRATISLAVA - Rafinérska spoločnosť Slovnaft Bratislava zvyšuje od utorka spotrebiteľské ceny benzínov a motorovej nafty jednotne o 0,70 Sk/liter. Ako ďalej informoval Slovnaft budú ceny motorových palív aj naďalej rásť.

Podľa informácií zverejnených spoločnosťou minulý týždeň pokračovala cena ropy na medzinárodných trhoch vo svojom raste, pričom ropa typu Brent zaznamenala ďalší rekord na úrovni 49,73 USD za barel.

"Tento cenový vývoj spôsobili silná expanzia dopytu v USA a Ázii a nízke voľné kapacity pre ťažbu ropy vo svete," uviedla spoločnosť. Následkom tohto vývoja na trhoch vzrástli ceny motorového benzínu a nafty, ktoré taktiež dosiahli nové rekordné úrovne. Za posledný mesiac sa na komoditných burzách zvýšili kótované ceny motorového benzínu a nafty o takmer 20 %. V dôsledku tohto vývoja Slovnaft pristupuje k uvedeným úpravám cien.

Motorový benzín Normal 91 stojí v sieti čerpacích staníc Slovnaftu 36,90 Sk za liter. Benzíny Normal 91-UNI a Super 95 N sa bude predávať po 36,90 Sk za liter. Motorový benzín Super Plus 98 N bude Slovnaft predávať za 39,50 Sk za liter. Naposledy Slovnaft upravoval ceny pohonných hmôt 28. septembra tohto roku. Cena nafty sa vtedy zvýšila o 0,50 Sk na liter.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu