Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Čerpacie stanice JET sa menia na LUKOIL

Nová čerpacia stanica Lukoil v Hrádku
Nová čerpacia stanica Lukoil v Hrádku

Popredná svetová ropná a plynárenská spoločnosť LUKOIL začína s premenou siete svojich 14 čerpacích staníc v Slovenskej republike.

LUKOIL, jedna z popredných medzinárodných ropných spoločností a druhá najväčšia svetová súkromná ropná spoločnosť podľa preukázaných zásob uhľovodíkov, otvára prvých 14 čerpacích staníc v Slovenskej republike pod značkou LUKOIL.

Nová podoba čerpacej stanice v Hrádku (D1), ktorú spoločnosť vybudovala priamo pod značkou LUKOIL, je prvým krokom v rámci rozsiahlej zmeny vzhľadu celej siete. Proces tzv. rebrandingu, počas ktorého zmení podobu a názov 13 čerpacích staníc JET, bol zahájený v októbri tohto roku. Spoločnosť LUKOIL očakáva, že celý proces bude kompletne dokončený do konca roka 2008. Celkové náklady na rebranding v šiestich krajinách (Belgicko, Luxembursko, Slovensko, Česká republika, Maďarsko, Poľsko) dosiahnu zhruba 45 miliónov dolárov.

Rebranding sa uskutočňuje postupne vo všetkých šiestich krajinách. Počas stavebných úprav v rámci rebrandingu zostanú čerpacie stanice otvorené. Upravené stanice budú odrážať vizuálnu identitu spoločnosti LUKOIL charakterizovanú jej korporátnymi farbami - jasne bielou a červenou. O zmenách na jednotlivých staniciach bude zákazníkov informovať prebiehajúca marketingová kampaň.

„Zmena týchto čerpacích staníc nepredstavuje iba fyzickú premenu. Do Slovenskej republiky prichádzame s know-how založeným na našich dlhoročných skúsenostiach s prieskumom a ťažbou ropy, plynu a výrobou petrochemických produktov a tiež s prevádzkou viac ako 6 000 čerpacích staníc po celom svete. Veríme, že klienti ocenia kvalitu nami ponúkaných služieb“, hovorí generálny riaditeľ LUKOIL pre strednú a východnú Európu a Belgicko, Nazim Suleymanov.

„Aj napriek rozsiahlej zmene vzhľadu našich čerpacích staníc, zostávajú dve oblasti, kde sa pre našich zákazníkov nezmení vôbec nič. Budeme im ponúkať produkty a služby najvyššej kvality tak, ako sme to zvykli robiť v minulosti. A zároveň zostáva rovnaká aj naša cenová politika - budeme sa naďalej sústreďovať na zákazníkov, pre ktorých hrá cena dôležitú rolu“, uviedol Nazim Suleymanov.

Rebranding neprebieha iba na slovenskom trhu, ale tiež na ostatných európskych trhoch, na ktorých LUKOIL získal v júni 2007 maloobchodné aktíva od spoločnosti ConocoPhilips. V rámci tejto transakcie kúpil LUKOIL od ConocoPhilips na Slovensku 13, v Českej republike 44, v Maďarsku 30, v Poľsku 83 a v Belgicku 156 čerpacích staníc.

„Našou víziou je stať sa jedným z popredných hráčov na trhoch, na ktorých pôsobíme a posilňovať náš podiel postupným rozširovaním našej siete“, prezrádza Nazim Suleymanov plány do budúcnosti. „Aby sme dosiahli tento cieľ a zlepšili naše postavenie na trhu, zameriame sa v budúcnosti na efektívnosť nákladov a vysokú kvalitu služieb“, dodáva Nazim Suleymanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu