Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Výstava diamantov v Bratislave ohúrila prvých návštevníkov

Najdrahší prsteň Výstavy voľných diamantov Zobraziť galériu (7)
Najdrahší prsteň Výstavy voľných diamantov

BRATISLAVA - Spoločnosť Diamonds International Corporation - D.I.C. a.s. otvorila včera prvú Výstavu voľných diamantov na Slovensku v priestoroch bratislavského Showroomu na Ventúrskej ul. Najväčší vystavený diamant má hodnotu vyše milión eur!

Unikátna diamantová výstava potrvá až do 22. novembra (otvorené bude medzi 11-tou až 19-tou hodinou). Práve na tejto výstave máte jedinečnú možnosť zhliadnúť v súčasnosti najväčšie voľné diamanty na Slovensku od 1 do 11 karátov.

Expozícia voľných diamantov v bratislavskom Showroome D.I.C. je historicky prvou a vôbec najväčšou výstavou diamantov na Slovensku a v Čechách.

MUDr. Luboš Říha, predseda predstavenstva D.I.C. vysvetlil prečo sa rozhodol uviesť exkluzívnu výstavu práve v Bratislave: „Pre Slovensko, ktoré sa práve pripravuje na prechod na Euro sú diamanty výsostne zaujímavé. Diamant je pre slovenských investorov v súčastnosti najvýhodnejšou investičnou komoditou. Navyše prvý Showroom D.I.C. bol otvorený pred vyše rokom práve v Bratislave, tak sme sa rozhodli pre prvú výstavu diamantov práve tu. Potešíme nielen investorov, ale aj bežných občanov, pretože vystavujeme naozaj exkluzívne diamanty.“

Celkovo spoločnosť D.I.C vystavuje cez 70 diamantov v celkovej hodnote vyše 181 miliónov Sk (cca 6 miliónov Eur). Celkovú exkluzivitu výstavy počiarkujú aj exkluzívne briliantové šperky. Spomedzi nich je najdrahším práve prsteň v hodnote 5 miliónov Sk. Ing. Přemysl Synek, člen antverpskej diamantovej burzy a generálny riaditeľ D.I.C. vysvetlil jedinečnosť tohoto šperku: „Prsteň so žltým citrusovým 3-karátovým a 6 rúžovými briliantami o celkovej váhe 2 karátov patrí k tým najluxusnejším , ktoré máme v ponuke. Ak by som však mal odporučiť záujemcom niečo exkluzívne, tak je to najmä najväčší vystavený diamant 11,83 karátov v hodnote 39 431 349 Sk (1 308 881 Eur), ktorý je fascinujúci svojou čistotou IF a farbou G. Je to jeden z najkrajších diamantov u nás.“

Diamant bol odjakživa tradične vyhľadávaným symbolom bohatstva, spoločenského postavenia a prosperity. Okrem krásneho a príťažlivé vzhľadu majú diamanty nesmierne vysokú estetickú a finančnú hodnotu. Vzhľadom na ich obmedzený zdroj na planéte, ich cena pravidelne rastie a ich využívanie je preto čoraz častejšie na investičné účely. V súčasnej ekonomickej kríze majú niektoré diamanaty až 50% ročné zhodnotenie.

Diamonds International Corporation je česká, dynamicky se rozvíjajúca spoločnosť, ktorej dcerské firmy se nachádzajú na Slovensku, v Poľsku, Belgicku, Srbsku, Chorvátsku, Bulharsku, Rumunsku, na Ukrajine a v Hong Kongu. D.I.C. je členom i akcionárom Antverpskej diamantovej burzy Beurs voor Diamanthandel. Diamanty, ktoré spoločnosť D.I.C. vo svojom portfóliu ponúka, sú vždy vybavené certifikátom nezávisleho gemologického laboratória, ktorý pre investora predstavuje istotu kvalitnej investície.

Spoločnosť Diamonds International Corporation – D.I.C. a. s. vznikla na prelome roku 2005. Jej hlavnou aktivitou je výroba a predaj originálnych diamantových šperkov, investičných diamantov a veľkoobchod s drahými kameňmi. Šperky vznikajú vo vlastných dieľňach a majú ochrannú známku registrovanú v rámci celej EU, výrobnú značku D.I.C. a puncovú značku podľa platnej legislatívy.

Partneri spoločnosti sú niektoré svetové významné brusiarne. Spoločnosť spolupracuje s poprednými návrhármi a designérmi, podieľajú sa na charitatívnych akciách a prispievajú k utváraniu kvalifikovaného názoru na diamant. Viac o spoločnosti nájdete na www.dic.as

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu