Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Heineken Slovensko prepustí asi 240 zamestnancov

BRATISLAVA - Najväčší výrobca piva a sladu v SR Heineken Slovensko prepustí do konca roka okolo 240 zamestnancov z celkového počtu 1 200 osôb. Ako informoval PR manažér spoločnosti Peter Švec, redukcia počtu pracovníkov súvisí s rozsiahlou reštrukturalizáciou spoločnosti, ktorú pivovar spustí v októbri.

Rastúce výrobné náklady a zvýšenie nepriameho daňového zaťaženia znižujú pivovarníkom podľa generálneho riaditeľa Heineken Slovensko Jeana Paula van Hollebekeho priestor na ziskovú maržu. Akcionári Heinekenu Slovensko preto podľa neho v septembri rozhodli o realizácii tohto projektu.

Po skončení reštrukturalizácie bude skupina Heineken Slovensko prevádzkovať pivovar a sladovňu v Hurbanove a jeden pivovar v Rimavskej Sobote. Administratívnym sídlom spoločnosti ostane naďalej mesto Nitra. Ako ďalej Švec uviedol, z nitrianskeho pivovaru sa presunie výroba do Hurbanova a Rimavskej Soboty. Do sladovne v Hurbanove prejde do konca tohto roka podľa neho produkcia sladu z Nitry a Rimavskej Soboty.

"Reštrukturalizačný projekt však neovplyvní portfólio značiek ani dostupnosť produktov na trhu," vyhlásil Švec.

Skupina Heineken Slovensko je súčasťou medzinárodného pivovarníckeho koncernu Heineken N.V., ktorý na slovenskom trhu pôsobí od roku 1995. Na Slovensku doteraz výrobca preinvestoval celkovo 4,7 mld. Sk. Do portfólia spoločnosti patria značky Zlatý Bažant, Corgoň, Kelt, Martiner, Gemer, Heineken, Amstel, Desperados a od jesene minulého roka aj Starobrno.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu