Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Microsoft požiadal súd o pozastavenie sankcií

LUXEMBURG - Americká spoločnosť Microsoft Corp vo štvrtok požiadala súd, aby pozastavil výkon sankcií zo strany Európskej komisie, ktoré jej nariaďujú poskytnúť niektoré svoje technológie v prospech konkurencie.

"Je to po prvýkrát v histórii konkurencie, kedy nejaká spoločnosť dostala príkaz, aby zostavila popis tajnej technológie a poskytla ho konkurentom," vyhlásil právnik Microsoftu Ian Forrester. Úrady Európskej únie v marci nariadili najväčšiemu výrobcovi softvéru na svete, aby poskytol konkurentom informácie o tom, ako pracuje jeho serverový softvér pre zosieťované počítače.

Predseda luxemburského súdu prvej inštancie Bo Vesterdorf potrebuje na posúdenie argumentov najmenej dva dni, až po tom rozhodne, či požiadavke spoločnosti Miscrosoft vyhovie a výkon sankcií pozastaví. V piatok sa bude súd zaoberať argumentmi proti nariadeniu komisie oddeliť aplikáciu Windows Media Player od operačného systému Windows. Microsoft na základe nariadení Európskej komisie už zaplatil za porušenie antitrustových zákonov rekordnú pokutu vo výške 497 mil. eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu