Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obavy z prudkého zdražovania sa podľa Fica nenapĺňajú

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Obavy z prudkého zdražovania v súvislosti s prípravou na zavedenie eura na Slovensku sa podľa premiéra Roberta Fica nenapĺňajú.

Ako dodal po dnešnom stretnutí koaličných lídrov, stoja za tým predovšetkým opatrenia, ktoré vládna koalícia cez vládu a parlament doteraz presadila. Tie sa pritom podľa neho pozitívne odzrkadľujú aj v iných makroekonomických údajoch. "Nejde iba o mieru inflácie, ktorú držíme na európskej úrovni, ale aj o ďalšie ukazovatele, ako je hospodársky rast, ktorý je stále najvyšší v Európskej únii (EÚ), klesá nám nezamestnanosť, stúpa nám zamestnanosť, vracajú sa nám ľudia naspäť na Slovensko zo zahraničia. Som veľmi rád, že naše opatrenia, ktoré boli prijaté v tomto duchu, zabrali," povedal Fico.

Predseda vlády zároveň vyslovil presvedčenie, že euro bude od 1. januára budúceho roka naďalej znamenať pre Slovensko cenovú stabilitu. "Sme presvedčení, že v roku 2009 budeme, pokiaľ ide o infláciu, na tej istej úrovni, ako je celá Európa, čo budeme považovať za obrovský úspech," povedal Fico.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu