Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

B. Bystrica: Do opráv škôl investuje zhruba 28 mil. Sk

BANSKÁ BYSTRICA - Približne 28 miliónov korún (929 429,73 €) investuje mesto Banská Bystrica počas letných prázdnin do rekonštrukcií budov škôl vo svojej pôsobnosti a nákupu nového zariadenia pre ne.

Ako uviedla hovorkyňa banskobystrického primátora Monika Pastuchová, najrozsiahlejšie úpravy sa týkajú Základnej školy (ZŠ) Magurská, kde sa vymieňajú okná a opravuje strecha. Nové okná budú mať aj v ZŠ Okružná a ZŠ Radvanská. Žiaci zo ZŠ Slobodného slovenského vysielača sa od nasledujúceho školského roka budú učiť vo vynovenej budove na Skuteckého ulici, kde predtým sídlila Obchodná akadémia.

Túto budovu mesto získalo od banskobystrickej župy výmenou za bývalú budovu ZŠ Slobodného slovenského vysielača na Moysesovom námestí. Pri škole na Šoltésovej ulici zrekonštruovali športové ihrisko, na ZŠ Ďumbierska dokončili novú fasádu.

V kotolni centra voľného času Pohoda na Havranskom zabezpečuje mesto výmenu plynových kotlov, v Materskej škole (MŠ) na Hornej ulici plynofikáciu a sanáciu vlhnúcich múrov. „Projektovú dokumentáciu na plynofikáciu a rekonštrukciu pripravujeme pre MŠ Senická cesta a rekonštrukciu pripravujeme aj pre MŠ Odbojárov.

V jedálňach viacerých materských škôl budú mať od septembra nové prístrojové vybavenie,“ dodala Pastuchová. V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica je 27 MŠ, 15 ZŠ a jedno centrum voľného času.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu